<Vorige]  ['De Kolom' index]  [Volgende>

De Kolom logo spacer
spacer [Klik hier voor gewone-versie
spacer
spacer 48:  Erik
1-7-2007
spacer spacer

Australië of Nederland?

In Down Under heb ik, zoals jullie weten, heel wat gezien en beleefd. Het was de reis van mijn leven. Maar betekent dat dan dat ik ooit definitief naar Australië zou vertrekken?

Nu ik weer een tijdje thuis in Nederland zit mis ik het leven in Down Under natuurlijk. Het relaxte leventje (No worries, mate!), doen waar je zelf zin in hebt is natuurlijk heerlijk. De enorme aantallen nationaliteiten die je spreekt zijn super, hoewel bij een dagje Amsterdam hoor je ook bijna geen Nederlands meer. Ik heb nu contacten met mensen over de hele wereld; VS, Canada, Engeland, Ierland, Zuid-Afrika, Duitsland, Frankrijk. Altijd leuk, die vakantieadresjes. ;-)
Daarnaast heeft Australië een prachtige natuur zoals het Great Barrier Reef, Shark Bay, Fraser Island, Whitsundays, heel Tasmanië (zoals Cradle Mountain & Freycinet NP), de outback, Litchfield, Kakadu... zo kan ik nog wel even doorgaan. En wat te denken van de steden Sydney (operahouse, harbourbridge, Kings Cross ;-), Bondi beach, Manly, oud & nieuw), Perth (prachtige relaxte stad), Melbourne (het Rotterdam van Australië!), echt super.
En dan nog al die dieren daar; kangoeroes, koala's, wobats, dolfijnen, walvissen, emoes, schildpadden, roggen.

Oh man, wat wil ik graag terug. Nou dan ga ik maar weer, de groeten!!!!!!!!!!Oh sorry, ik liet me even gaan. Waar was ik?

Vanzelfsprekend heb ik me daar prima vermaakt in de vele kroegen, waar ze niet van die kleine pilsje schenken maar gewoon pints (halve liters) of zelfs jugs (kannen).
En het feit dat ik familie heb in Australië, maakt het ook een bijzondere plek.

Ook in Australië hebben ze prachtige stadions, zoals het MCG in Melbourne, de Australian Football-game was super om er mee te maken. Ze hebben er goede bands als het John Butler Trio, ze hebben Kylie & Danii Minogue, ze BBQ-en iedere dag, ze zijn vriendelijk bij de kassa. Ze hebben geen Wilders, Ajax, Euro, BZN, files, Johan Cruijff, Marco van Basten, Patty Brard, Gerard Joling, Ron Bransteder, muggen, Tsjakka Emiel Ratelband, Talpa & John de Mol, Jan van Halst en geen kuilen op het strand.

Of zal ik toch maar in Nederland blijven wonen.
Ik moest in Australië namelijk juist weer heel vaak aan ons kleine kikkerlandje denken. Zoals aan Feyenoord (uiteraard!), Goudse kaas, Goudse stroopwafels, lekker veel voetbal op tv, Sinterklaas, het stuur aan de goede kant, oude gebouwen, Nederlandse taal, grote historie & cultuur, boerenkool met rookworst, veel fietsen, molens, klompen, niet te veel regels, weilanden, bitterballen & kroketten, Van Dammen-weekend, grachten, haring, JP, Jong Oranje, Foppe de Haan, Guus Meeuwis, Fransie Bauer, koninginnedag, carnaval, 'Toen was geluk heel gewoon', oranje-gekte, wielklemmen, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, terrassen, schuimkraag op biertje, koninklijk huis, Bea, Maxima, Wim-Lex, Hollandse meezingers, goede reclames (echt waar!), heel veel water, buurlanden, gezeur over het weer, drugsbeleid, koeien, Guus Hiddink, lekker brood, sloten, Brabantse nachten, de NS, ijs om op te schaatsen (soms), 'Kleintje Pils', rijden aan de goede kant van de weg. En hebben we geen slangen, haaien, krokodillen, spinnen, tegenstrijdige regels, moessons, hitte, outback, Australian Football en Cricket.
Daarbij zeuren we hier over van alles. Dat is echt heerlijk als je weer terugkomt. Daar in AustraliŽ is iedereen maar aardig voor elkaar, op een gegeven moment heb ik dat zeuren gewoon echt gemist!

En het belangrijkste is natuurlijk dat in Nederland mijn dierbare familie en vrienden wonen.

Kortom ik blijf toch maar hier!


Jasper is het kleine wondertje van de familie, dus misschien kan hij dan ook al een kolom schrijven. Heel veel succes ermee en als je er niet uitkomt kun je vast je ouders wel om hulp vragen!