<Vorige]  ['De Kolom' index]  [Volgende>

De Kolom logo spacer
spacer [Klik hier voor gewone-versie
spacer
spacer 46:  Norma
1-5-2007
spacer spacer

Als sterren aan de hemel staan

Het ligt voor de hand om te schrijven over het moederschap, mijn heerlijke mannetje, het opnieuw verliefd zijn en het hoeragevoel dat jonge moeders hebben. Ook met moederdag in zicht (attentie attentie) is dat een logische keuze. Maar aangezien ik een hekel heb (had :)) aan al die blije jonge ouders die het altijd maar alleen over hun kind kunnen hebben, doe ik dat dus niet. Ik wil het hebben over een hobby van mij, astrologie en numerologie. Door middel van het trekken van de Chinese, Egyptische en Keltische horoscoop en het berekenen van naam en geboortedatum vind ik het leuk om zo een beeld te krijgen van iemands persoonlijkheid.

Als je bijvoorbeeld, ik zeg maar wat, op 20 oktober 2006 om 21.58 geboren bent ben je volgens de astrologie een weegschaal met als ascendant kreeft. Als weegschaalbaby glimlach je naar iedereen. Je gaat laat lopen, omdat je simpelweg liever gedragen wordt. De volwassen weegschaal is charmant en houdt van gezelschap. Ze zijn vrolijk, sociaal en hartelijk en hebben nogal wat liefdesaffaires. Ze zijn energiek, besluitvaardig, moedig, en hebben veel zelfvertrouwen. Ze weten wat ze willen, hebben een goed weerwoord en zijn erg nieuwsgierig. Echte optimisten met een eeuwige glimlach. Ze zijn wel lichtzinnig, dromerig, onbehouwen en impulsief. Een baan moet liggen in organisatie en moet snelheid en originaliteit bezitten, het familieleven is belangrijk. Geld komt makkelijk binnen, maar verdwijnt weer net zo snel.

Volgens de Chinese astrologie ben je een hond; eerlijk, trouw en oprecht. Ze willen mensen helpen, zijn intelligent en kunnen niet tegen onrecht. De Keltische boomhoroscoop noemt mensen die onder het teken van de esdoorn geboren zijn "eigenzinnige vrije vogels". Ze hebben veel fantasie en zijn creatief, zelfverzekerd en hongerig naar nieuwe ervaringen. Grote wilskracht, betrokkenheid en verliefd op het leven. Het Egyptische teken dat bij deze persoon hoort is Isis, een godin die kalmte, geluk en sereniteit voorspelt.

Ook in de numerologie komt deze persoon naar voren als een veelzijdig, veranderlijk, avontuurlijk en sociaal persoon. Een heikel punt is de zorgeloosheid en impulsiviteit die deze persoon kan hebben. Als puber wil deze persoon alles meegemaakt hebben. Doelbewust, inventief, idealistisch en een dromer, met leiderscapaciteiten en het vermogen snel een beslissing te nemen.

Even een kleine astrologie cursus in de praktijk dus. Je zal maar een kind hebben dat op deze datum is geboren, heb je toch mooi maar meteen zijn leventje in kaart!

Ik geef de pen door aan Piet, ik heb wel weer zin in een onzinverhaaltje uit de grote duim.