<Vorige]  ['De Kolom' index]  [Volgende>

De Kolom logo spacer
spacer [Klik hier voor gewone-versie
spacer
spacer 45:  Teus
1-4-2007
spacer spacer

Goodbye

Ja het hoge woord moet er maar eens uit.
Ik ga weg! Ik ga emigreren.
Waarom? Wanneer? Waarheen? Wat doe je met je baan? Hoe kom je aan geld?

Ik ben bang dat ik min of meer verplicht ben eerst het één en ander uit te leggen aan mijn familie. Waar kan dat beter dan in "de kolom".

Waarom?

Nederland loopt over zo'n 50 jaar volledig onder. Ik kan wel zwemmen maar niet tweehonderd kilometer achter elkaar. Het weer is hier vreselijk. Sinds ik terug ben heeft het alleen maar geregend. Ik verlang naar de zon. Nederland is vervuild. Iedereen gooit zijn rotzooi maar neer en niemand ruimt iets op. Het barst hier van de honden- en kattendrollen, waar ik regelmatig intrap. Het is hier zo ontzettend vol en druk. Ik wil niet meer in files staan of in de rij in een winkel. Ik wil niet in een land wonen waar over 50 jaar de allochtonen heersen en ik een vreemdeling ben in eigen land. Nederland is saai en vlak. Ik hou van bergen, maar mijn grootste uitdaging hier is de Vaalserberg. Het stikt hier van de muggen die nooit meer doodgaan door de zachte winters. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wanneer?

Dat is moeilijk te zeggen. Ons huis staat momenteel in de z.g. stille verkoop. Dat doe ik om geen paniek te zaaien. Ik hoop toch wel uiterlijk over twee jaar met de noorderzon naar het zuiden te vertrekken. Laten we zeggen zo rond 31 juli 2009. Ik vier dan nog net mijn verjaardag. In een zaaltje.

Waarheen?

Dat is makkelijk. Naar Nieuw-Zeeland natuurlijk! Een schitterend land. Ik moet nog wel een keuze maken uit Bay of Islands op northland of Canterbury in de omgeving van Christchurch op southland. Northland is subtropisch en er is meer werkgelegenheid voor het geval ik toch nog zin zou hebben om te werken. Southland heeft een overweldigende natuur en het is er heerlijk rustig.

Wat doe je met je baan?

Nou, gewoon opzeggen. In 2009 heb ik 44 jaar gewerkt. Dat lijkt mij meer dan genoeg. Laten anderen nu de kar maar eens trekken.

Hoe kom je aan geld?

Dat is lastiger. Ik ben bang dat de opbrengst van mijn huis niet genoeg is om stil van te leven. Maar er zijn wellicht nog wat fiscale trucs te bedenken voordat ik wegga en ik sta nog bij een aantal mensen in hun testament... Dat moet dus goed kunnen komen.

Er is eigenlijk maar één probleem. Ina wil niet mee. Ze kan haar familie niet missen. Nou ja..... Ik probeer haar wel om te praten.

Ik geef de pen door aan...... Norma. Alweer? Ja, alweer. Dat doe ik altijd en Norma rekent er op. Ik kan haar toch niet teleurstellen?