<Vorige]  ['De Kolom' index]  [Volgende>

De Kolom logo spacer
spacer [Klik hier voor gewone-versie
spacer
spacer 72:  Barbera
2-10-2009
spacer spacer

Ik ga op reis en ik neem mee

Wat een fantastische tijd. De tijd waarin je een kind krijgt en je wereld volledig op z'n kop gezet wordt. In positieve zin natuurlijk. Opeens slaap je al zeven maanden geen nacht door, speur je elke week in de reclamefolders waar de pampers in de aanbieding zijn en ben je elke dag aan het koken terwijl je alles na één hap kan weggooien, koop je meer kleding voor je kind dan voor jezelf en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Op de doelgroep, ouders die veel gemak willen, wordt door winkeliers goed ingespeeld. De Olvarit heeft een assortiment aan potjes met fruit en groenten in culinaire hoogstandjes die jezelf nog nooit gegeten hebt. Kruiken die elektrisch opgewarmd kunnen worden, magnetronsterilisators en niet te vergeten de Sangenic Nappy Wrapper luieremmer waarbij de luiers automatisch per stuk in plastic verpakt worden, zodat de emmer niet stinkt als je deze open doet. Nu ben ik zo'n moeder die niet overal door verleid wordt, maar de babyuitzet wel graag helemaal compleet wil hebben.

En dan wil je op vakantie. Met kind. Een hele opgave aangezien ik niet van k(r)amperen hou en gewoon in een warm huisje wil zitten met alles binnen handbereik. Dat betekent dus een complete volksverhuizing. Alles moet mee! Allereerst het campingbedje, want ik laat die kleine meid natuurlijk niet in een bedje slapen waar al 1000 andere beddenplassers in hebben gelegen. Maar om het wat comfortabeler te laten liggen, moet er natuurlijk een extra matrasje mee. En een flessenwarmer, kolfspullen, magnetronsterilisator, heel veel kleertjes, rompertjes, sokjes, badpak, handdoeken, activitykleed, slaapzak, draagzak en de wandelwagen mogen natuurlijk ook niet ontbreken. En niet te vergeten de paracetamolzetpillen, een thermometer, zoutoplossing, vitamine D en druppels voor doorkomende tandjes die ze nog niet heeft. Ja, deze kinderzuster neemt d'r hele apotheek mee. En dan kom je tot de conclusie dat er al 2 reistassen vol zitten voor die kleine dame en moet ik al mijn kleding nog inpakken. Uiteraard moet je wel een beetje keuze hebben 's morgens wat je aantrekt. Om vervolgens aan het einde van je vakantie erachter te komen dat je weer een hele tas schoon mee terug kan nemen.

Logisch dat ouders met een klein kind een stationwagon aanschaffen!! Volgend jaar maar denken over zo'n dakkoffer, aangezien deze auto al eigenlijk te klein bleek te zijn!

Eigenlijk hoort de pen naar Anouk te gaan, want die heeft het langst niks geschreven. Maar in deze drukke tijd van het afronden van haar opleiding kan ik dat niet maken, dus zal Janny ervoor zorgen dat Anouk zich nog even volledig kan concentreren op alle spiertjes, pezen en houdingen.