<Vorige]  ['De Kolom' index]  [Volgende>

De Kolom logo spacer
spacer [Klik hier voor gewone-versie
spacer
spacer 60:  Corrie
9-9-2008
spacer spacer

Een mooie zomer en een nieuwe uitdaging

Men spreekt meestal van een nieuwe lente en een nieuw geluid. Ik doe het maar eens op mijn manier: een mooie zomer en een nieuwe uitdaging. Afgelopen zomer hebben wij 5 weken vakantie gehad. 5 weken, wat een lange tijd zul je denken, maar als je er eenmaal aan begint is het ook zomaar weer voorbij. De eerste week rustig aangedaan, even afkikken van een druk bestaan. Daarna de spullen gepakt, Max naar zijn logeeradres gebracht en toen richting de Achterhoek gereden. Bij aankomst stond de thermometer op 30 graden C en dan valt het niet mee om een tent op te zetten. Het is dan maar goed, dat je al dertig huwelijksjaren achter de rug hebt , want tijdens het opzetten van een tent kan het soms best donderen. Piet werkte zich in het zweet en ik werd met een grote paal in de tent gezet, terwijl Piet de tent stond af te spannen. Maar gelukkig na een tijdje was alles weer geregeld en zaten we samen heerlijk in de zon van een pilsje en een drankje te genieten.
's-Avonds zijn we naar 's-Heerenberg gegaan en hebben ons daar heerlijk laten verwennen in een restaurant. Een mooi plaatsje, een aanrader om daar eens heen te gaan. De omgeving is zeer de moeite waard en we hebben daar een heerlijke tijd gehad.

Na 2 weken ging het weer richting huis, want we wilden ons voorbereiden op een heuglijke gebeurtenis, want John en Krista gingen trouwen. Op 16 augustus was het dan zover. We vertrokken al vroeg van huis, we hebben eerst mijn moeder opgehaald en toen ging het richting Den Haag. We hebben een geweldige dag gehad, maar het was wel een dag van blijdschap en weemoed. Van blijdschap, omdat je blij bent voor het jonge paar en van weemoed als je terug denkt aan de tijd dat John nog een klein ventje was, voor je gevoel is het nog maar zo kort geleden. Maar dit zullen wel moedergevoelens zijn. Ik kan jullie wel verzekeren, dat ik blij ben, getrouwd of niet getrouwd met mijn beide schoondochters. Ik kan nu ook weer eens over vrouwendingen praten en ik moet zeggen, dat is zeer aangenaam. Ik kan terugkijken op een mooie dag en ik hoop, dat zij nog lang van mij en ik van hun kan genieten. Ja, ik ben trots op mijn vier kinderen.

John en Krista zijn aan een nieuwe periode in hun leven begonnen en ik sta op het punt een nieuwe uitdaging aan te gaan. Na jaren van poetsen bij een ander ga ik nu voor mezelf beginnen. Binnenkort wordt op de Veenderij 10 , De Pedicurepraktijk Corrie van Dam geopend. Na 2 jaar van studeren hoop ik op 17 september mijn diploma te behalen. Ik heb vroeger nooit geweten, dat er in de voetenbranche zoveel te doen is. Na het behalen van het diploma pedicure wil ik nog verschillende andere aanvullende cursussen, workshops en congressen volgen. Vooral het woord congres klinkt wel erg duur, maar inderdaad er bestaat ook een voetencongres. In een volgende column zal ik het een en ander over de voet vertellen.
Ik moet jullie eerlijk bekennen, dat ik het beginnen van een eigen praktijk soms wel eens eng en spannend vind. Tegelijkertijd voel ik me wel trots, dat ik op mijn leeftijd bijna 60 daar nog aan begin. Een hele uitdaging, maar wel een leuke.

Ik geef de pen aan het pas getrouwde paar John en Krista.