<Vorige]  ['De Kolom' index]  [Volgende>

De Kolom logo spacer
spacer [Klik hier voor print-versie
spacer
spacer 44:  Ajsa
1-3-2007
spacer spacer

Proefschrift

Op een dag maak je kennis met de familie Van Dam, een paar maanden later krijg je meteen 'De Kolom' in je maag gesplitst. Bedankt Barbera!

Veel mensen willen graag wat meer over Marcel en mij, danwel alleen over mij te weten komen. Wel dat kan, maar jullie gaan echt niet alles hier te lezen krijgen. Dat past nooit in het aantal woorden dat als limiet is gesteld voor de kolom.

Marcel kwam bij Bloominess werken en het klikte vrijwel meteen. Ik moest subtiel laten weten wanneer ik dingen miste op de karren boeketten die hij aan de band zette. "Ben je niets vergeten?", vroeg ik dan, en steevast bleef hij beweren dat hij alles had. Meestal had (heb) ik gelijk.

Na de vakantie naar Noorwegen van Marcel zijn er meer toenaderingen naar elkaar gezocht van beide kanten. Ik kon goed met hem praten en vond bij hem een goed luisterend oor. Gelukkig sprong de vonk van beide kanten over. Nu had ik al een bepaalde geschiedenis achter mij. Een volwassen zoon, een blaffend maar oh zo lief hondje.

Proef 1: Jacky moet goed reageren op het nieuwe vriendje. Vele pogingen van bijten later (met slechts 4 tandjes, maar oh zulke sterke kaken) bleef het nog slechts bij blaffen (vooral bij de onverwachte bewegingen). Check!

Proef 2: Goedkeuring door beste vriendin Duka. Marcel en Duka hadden al heel in het begin van zijn Bloominess-carrière met elkaar kennis gemaakt en samengewerkt, alleen was Marcel dat alweer vergeten. Doordat hij weer heel snel van plek wisselde binnen het bedrijf en zij lange tijd door ziekteverschijnselen afwezig was moest ik ze weer opnieuw aan elkaar voorstellen. Sindsdien zijn het de beste vrienden van elkaar. Wederzijds vrienden voor het leven. Check!

Proef 3: Kennismaken met mijn zoon Haris. Dit ging eigenlijk heel makkelijk en nogal nonchalant. Check!

Proef 4: Kennis maken met de rest van de families. De ouders van Marcel bijvoorbeeld. Tjonge wat was ik zenuwachtig. Daarna ook nog kennis maken met Norma en Bobbie en Marcel ook met mijn familie. Ik heb nog 5 zussen die redelijk verspreid over de wereld wonen. Mijn jongste zusje woont echter redelijk dichtbij, namelijk in Barendrecht. Daarnaast heb ik nog een zus in Amerika wonen, eentje in Bosnië en één in Servië. Mijn oudste zus woont in Duitsland. Samen met Duka zijn we afgelopen herfst bij haar geweest om tot rust te komen en natuurlijk om kennis te maken. Tijdens de verjaardag van Marcel z'n vader heb ik kennis gemaakt met een groot gedeelte van zijn familie (jullie dus!). Check!

Ik vind het leuk dat jullie allemaal zo goed met elkaar om gaan, en dat jullie allemaal zo open staan voor de mensen die er bij komen. Ik ben blij dat ik bij jullie familie hoor en daarom ben ik eigenlijk ook wel dankbaar voor het krijgen van de kolom. Ik moet hem nu alleen alweer doorgeven.

Dat ga ik doen aan Teus. Ik heb genoten van de foto's en verhalen, maar jullie hebben de rest van de familie vast nog meer te vertellen.