<Vorige]  ['De Kolom' index]  [Volgende>

De Kolom logo spacer
spacer [Klik hier voor gewone-versie
spacer
spacer 14:  Anouk
29-7-2004
spacer spacer

Van je (Schoon)familie moet je het hebben, zegt men...

Zucht, ben je net toe aan die langverwachte overheerlijke zomervakantie waarin je niets maar dan ook echt helemaal niets perse hoefde te doen. Heeft er iemand bij de van Dammen (zou ik een naam durven noemen?) bedacht dat het wel leuk zou zijn als ik de volgende kolom zou schrijven. Van je schoonfamilie moet je het dus maar hebben. Of had het toch meer te maken met een zekere persoon uit mijn eigen familie? Hoe het ook zij. Ik zit met de gebakken peren want nu kijk ik dankzij die (schone) familie van mij toch weer tegen een onverwachte deadline aan.

Ja en niet zomaar een deadline, nee of je even een kolom uit je mouw wilt schudden voor de familie. Nou ik heb in mijn leven al heel wat studies geprobeerd maar het schrijven van een kolom is daarbij helaas nog nooit aan de orde geweest. Een ding heb ik onderhand echter wel geleerd. Bij het schrijven van een stuk is het altijd handig om te weten waarover men wilt gaan schrijven en voor wie men het stuk schrijft. In dit geval is dat volgens mij van hetzelfde laken een pak. Maar goed, een belezen mens telt (hoop ik althans) voor twee. Daarom ben ik in mijn vrije (VAKANTIE) uurtjes maar eens het archief van deze familie ingedoken en zie daar, wat komt men dan wel allemaal niet te weten over die van Dammen.

Tja, het verloopt van dagelijkse belevenissen in de trein of kroeg, via epistels aan huisbazen of over vreemde vogels tot aan heuse gebeurtenissen met grote impact op de toekomst. Hoewel, laten we eerlijk wezen profvoetballer is Marco nooit geworden en dat fitnessen is hij ook allang weer vergeten maar goed, das weer een heel ander verhaal.
Verder heb ik dankzij Wil en Ina alweer een hoop bijgeleerd over het verleden van de familie van Dam en dan met name over de broertjes van Dam. Hoewel deze zelf ook een aardige duit in mijn zakje hebben gedaan. Zo zal ik Hans bij iedere rare beweging nauwlettend in de gaten houden. Weet ik dat je bij Piet het beste herinneringen kan ophalen die iets met poep te maken hebben. Begrijp ik nu ook dat ik Teus beter in de waan kan laten dat Max en Willem goede vrienden van hem en Ina zijn. En wanneer ik ooit nog eens iets moet schrijven over of op papier is Aris mijn eerste aanspreekpunt.

Alle gekheid echter op een stokje, wanneer je al deze kolom's goed leest dan mag het duidelijk zijn dat deze van Dammen over een grote verbeeldingskracht beschikken. Daarnaast speelt humor (zij het een zeer speciale versie hiervan, maar goed) een grote rol.
De jongere generatie pakt het, al dan niet naar moeders wens, toch weer net even iets anders aan. Maar Broertjes van Dam ik kan jullie verzekeren jullie geest leeft ook in deze generatie voort. Dat heb ik zelf al meerdere malen ervaren en ik vrees niet de enige te zijn.

Wel nu ga ik echt op vakantie, het was me een genoegen om met jullie allen eens nader kennis te maken. Wellicht een volgende keer wat meer over mijzelf maar eerst zijn er nog vele anderen aan de beurt. Waarvan Erik de eerste zal zijn!

Wens ik nog af te sluiten met een opmerking: "Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van een familie waarin humor en familiebanden als belangrijke zaken worden gezien".