<Vorige]  ['De Kolom' index]  [Volgende>

De Kolom logo spacer
spacer [Klik hier voor gewone-versie
spacer
spacer 11b:  Ina
1-4-2004
spacer spacer

1 april!! Ha, ha, ha! De oorspronkelijke kolom van Ina moest de broertjes een beetje op hun nummer zetten. Bij deze alsnog Ina's echte kolom.

De man.

Volgens "de dikke" van Dale is de man een volwassen mens van het mannelijk geslacht (over de lichamelijke details zal ik niet verder uitweiden).
Er wordt over de man gezegd dat ze maar één hersenhelft bezitten en daarom maar één ding tegelijk kunnen doen (doen ze daarom hun vuile sokken niet in de was?) en dat ze om die reden dus niet zo goed kunnen organiseren, zeker geen huishouden. Wel schijnen ze goed te kunnen kaartlezen, zijn ze onderling niet gauw jaloers en is het plezierig om met mannen samen te werken.

Je hebt onuitstaanbare mannen zoals bijvoorbeeld het type macho maar er zijn heel veel meer aardige, lieve en gevoelige mannen én je hebt de galante man. Volgens "van Dale" is een galante man hoffelijk en voorkomend jegens de dames!
In mijn gezin ben ik de laatste jaren omringd door mannen. Waar zou ik die nu eens onder rangschikken?? Eigenlijk voelt het best wel goed om in de buurt van mannen te zijn. Hoewel? Een beetje rare wezens zijn het wel. Er zijn dikke (al dan niet met bierbuik), slanke (al dan niet met zwembandje), lange en korte mannen. Je hebt ze in stoere en gespierde uitvoeringen met veel borsthaar dat ze ook graag laten zien en je hebt de wat minder geschapen man die niet al te veel wil opvallen maar intussen wel zijn best doet, al dan niet zwetend op de sportschool om toch stiekem wat meer body te kweken.

Wegdromend en denkend aan de ideale man schiet mij natuurlijk direct één naam te binnen.
Jawel dit is niemand anders dan Eros Ramazzotti. Deze man is goed gebouwd, zit strak in het vel, is charmant voor zijn vrouwelijk fans, laat zien wat hij in huis heeft (schudt regelmatig met zijn billen) en zingt geweldig. Nu niet allemaal boe gaan roepen, jullie zijn alleen maar jaloers.

Waar moet een echte, lees galante man aan voldoen?
Hij houdt de deur open voor zijn vrouw, geeft haar jas aan, laat haar niet in de auto zitten en doet hem vervolgens op slot, ziet wanneer ze iets nieuws aan heeft, ziet wanneer ze naar de kapper is geweest en zegt niet zomaar op de gok "schat wat zit je haar leuk, nieuw kleurtje?" en brengt regelmatig een bloemetje mee. "Nee niet die gratis bloemen die ze soms in de winkels uitdelen en twee keer in de week is ook weer overdreven!"

Een beetje man doet wel eens boodschappen en neemt regelmatig de stofzuiger ter hand, helpt met de afwas, verschoont de bedden als zijn vrouw last van haar rug heeft of doet de strijk als ze last van haar arm heeft.

Een beetje man zoekt een leuke vrouw uit die past bij zijn schoonzussen, leent zijn auto uit aan zijn kinderen, houdt van muziek en heeft zelfs interesse in die van zijn nazaten.

Een man maakt ook een geweldige indruk als hij dertig jaar lang een maandblad kan runnen, daarbij een baan heeft en zich intussen ook nog aan een boom vastketent om te voorkomen dat die gekapt wordt. Ik bedoel maar, wie zou niet zo'n man willen?

Een beetje man heeft toch tenminste een flinke moestuin die hij regelmatig om moet spitten om spieren te kweken, heeft een verantwoordelijke baan waarbij hij zonder morren regelmatig in de file staat, gaat tenminste één keer per week met zijn vrouw naar de supermarkt, gaat met haar mee op franse les en rijdt mee op praalwagens. Kom daar tegenwoordig nog maar eens om!

Een ideale man zou ook zelf zijn trap moeten kunnen bekleden, een pergola maken, een tuin bestraten, een radio programma maken en ook nog eens voetbalbegeleider zijn. Maar ja welke man vind je zo gek?

Het lijkt me ook geweldig om een man te hebben die alles voor je over heeft, je overal naar toe rijdt zodat je samen met je vriendinnen een wijntje kunt drinken, mooie gedichten voor je maakt, alles af weet van financiële zaken zodat je je daar niet over hoeft te bekommeren, een man die zijn kennis gebruikt voor vrijwilligerswerk en intussen ook nog je slaapkamer opknapt. Weet u voor mij zo'n man?

Alle hoop is nu gericht op de nieuwe generatie mannen.

"Ik geef de pen over aan Linda, omdat ik vind dat de aanhang nu maar eens van zich moet laten horen! En Linda, ik zou er niet een al te technisch verhaal van maken, want daar snappen die Van Dammen mannen toch niets van!"