<Vorige]  ['De Kolom' index]  [Volgende>

De Kolom logo spacer
spacer [Klik hier voor gewone-versie
spacer
spacer 106:  Anneke
1-10-2012
spacer spacer

Zandfoto!

Er is me al meerdere keren gevraagd om ook eens een kolom te schrijven. Hier is'tie dan! Waar zal ik het eens over hebben, geen idee! Of misschien toch? Ik ga het maar eens over de vakantie hebben, mijn vakantie van dit jaar.

Zoals sommige van jullie al weten, ben ik een dag of vier bij Bep en Wim geweest. Dinsdagmiddag zijn ze me komen ophalen, vervolgens hebben we woensdag een boottocht gemaakt op de Nederrijn. Aan de excursie die hierbij werd georganiseerd kon ik niet deelnemen vanwege de voettocht en klimpartijen, dus zijn Bep en ik op de boot gebleven. Volgens Wim hebben we niets gemist, het was puur technisch en het had iets met water te maken.

Misschien was het wat voor Alex geweest, maar die had echter geen tijd, want hij moest naar Garderen voor een zandfoto. De volgende dag zijn we daar gaan kijken of het gelukt was. En ja hoor, hij leek er precies op! Ze hadden meteen ook de hele geschiedenis van ons Koningshuis meegenomen (Vanaf 1500). Iedereen was er, Wilhelmina had de radio meegenomen om het Nederlandse Volk toe te spreken. Bernhard had z'n olifantjes meegebracht, compleet met slurf. En 't Konijn zat er ook, de een of andere grappenmaker uit Frankrijk of Spanje beweerde dat hij het Konijn van Holland was. Waarschijnlijk bedoelde hij de Koning. Ik ben nog op de foto gegaan met onze Trix, ook ontroerend, dat begrijpen jullie. Vrijdag zijn we gaan winkelen in 't Veen, ik heb daar een broek gekocht, maar helaas waren m'n benen te kort, Bep wist raad. Ze zei, "dan knippen we er toch een stuk af". (Nou ja, van die broek natuurlijk). Nadat we zaterdag eerst nog naar de Veense markt gingen, trokken we daarna huiswaarts. Maar wel nog even naar Boskoop om Hans z'n verjaardag te vieren. Ik hoop dat jullie dit een mooi verhaal vinden, het heeft mij heel wat slapeloze nachten bezorgd. En ik ben weer een partij stress en grijze haren rijker. En niet te vergeten, stapels papier armer, puffff!! Ik word toch maar geen schrijfster of dichteres, ik werk liever achter de schermen.

Voor de volgende kolom wil ik graag dat John van Dam een mooi verhaal schrijft.