<Vorige]  ['De Kolom' index]  [Volgende>

De Kolom logo spacer
spacer [Klik hier voor gewone-versie
spacer
spacer 104:  Ina
1-8-2012
spacer spacer

Korte of lange broek?

Wat zitten vrouwen toch ingewikkeld in elkaar, of ben ik de enige die zo is? Op het programma staat een dagje uit met een vriendin. De bedoeling is dat we een stuk gaan fietsen, ergens koffie drinken, op een andere locatie lunchen en tot slot in het mooie Gouda volgt de afsluiting met een lekker hapje eten. Mijn vriendin bedenkt de route. Het tijdstip én plaats van vertrek in Haastrecht is zo afgesproken maar dan komt het.

Het zal toch wel mooi weer zijn? Ja hoor het wordt de beste dag van de week. Wat trek je dan aan? Het wordt mijn spijkerbroek op knielengte en het bovendeel is ook gemakkelijk. Hoewel, eerst is het nog koud en bewolkt, later misschien mooier dus het moeten laagjes worden. Welke schoenen trek je daar bij aan? Ah, de leuke blauwe espadrilles, maar zijn die wel handig met fietsen? Er zit een open voorkant in dus met fietsen glijden je tenen naar voren en wat als we een lekke band krijgen? We kunnen natuurlijk geen van beiden een band plakken, dus dat wordt lopen en dat lukt niet zo goed op die leuke blauwe schoenen. Dan toch maar m'n stoere volgens zoonlief coole stappers. Hoewel, die staan toch wat plomp bij die blote benen, dan toch maar mijn blauwe gympen? Echtgenoot brengt uitkomst, de gympen moeten het worden, ze zijn in ieder geval ook blauw.

Fietsen mét fietstassen is zwaarder dan zonder dus die worden eraf gehaald. Dan dient zich het volgende probleem voor, waar laat ik dan mijn spullen? Een regenjack en twee flesjes water moeten toch wel mee en als mijn jasje uitkan is het handig om die ook ergens in te doen of moet het onder de snelbinder? En de rest van de spullen dan? M'n zonnebril, portemonnee, contactlensspullen, zakdoekjes, telefoon en andere vrouwendingen.... Je kunt ze natuurlijk gewoon in een tasje doen maar een gewone handtas is niet handig met fietsen.
Ik heb een handige schoudertas met allerlei vakjes, probleem dus opgelost. Nee hoor, want dat is heel vervelend fietsen, hij glijdt steeds naar voren. Had ik niet ergens een ander handig tasje, maar waar? Na op verschillende plekken te hebben gezocht, is het handige tasje nog steeds spoorloos. Ik had toch een rugtas? Ja, maar die is wel erg groot voor die paar dingen. Dan de rugtas van manlief maar eens opzoeken. Weer haal ik het een en ander overhoop maar ook deze tas keur ik vervolgens af.

Als ik eenmaal in bed lig, kan ik de slaap niet vatten. Hoe los ik dat tas probleem nu toch op? Ineens weet ik het. Voordat ik naar het vertrekpunt in Haastrecht fiets, verzorg ik eerst de balkonplanten van onze vakantievierende zoon die toevallig in de stad woont. Als ik zorg dat ik daar op tijd ben, kan ik daarna nog even een goed formaat rugzakje kopen, is altijd handig in de vakantie en tijdens alle komende wandelingen die we nog van plan zijn te gaan maken.

Nu kan ik dus eindelijk rustig gaan slapen! Gek genoeg wil dat nog steeds niet lukken en lig ik maar te woelen, moet ik nu weer plassen? O, nee toch, ik krijg toch geen last van mijn blaas? Straks moet ik mijn vriendin afbellen omdat dat vervelende kwaaltje weer opspeelt. Ik ben inmiddels zo moe dat het lijkt of ik een berg etappe heb gereden en nu moet ik nog gaan fietsen!

Om een lang verhaal maar kort te houden! Alles is goed gegaan, het bleef droog, er stond veel wind, het was soms echt doortrappen maar desondanks konden we toch veel praten. We hebben genoten van het prachtige Hollandse landschap, hebben heerlijk gegeten en het was heel gezellig.

Het was alleen niet eerlijk dat mijn vriendin tegen de afspraak in een lange spijkerbroek aangetrokken had. Ik voelde me net een toerist met die korte broek! De volgende keer toch maar zorgen voor een betere voorbereiding?

Ik geef de pen aan schoonzus Wil die de vorige keer schreef dat de tijd zo snel gaat. Met 2 kleinkinderen die als kool groeien én met een bijzondere verjaardag op komst,denkt ze er waarschijnlijk nog steeds zo over én heeft ze voldoende stof om te schrijven.