<Vorige]  ['De Kolom' index]  [Volgende>

De Kolom logo spacer
spacer [Klik hier voor gewone-versie
spacer
spacer 39:  Krista
30-9-2006
spacer spacer

Omscholen

In februari 2005 hakte ik de knoop door... ik ging mij laten omscholen!!!

Geachte Examencommissie,

Door middel van deze brief wil ik u vragen mij toe te laten tot de Master Business Administration aan de Vrije Universiteit.

Ik ben een aantal jaar geleden aan de studie geschiedenis begonnen. Al snel kwam ik erachter dat vooral de economisch en sociale geschiedenis mij interesseerde, de lange termijn, de economische ontwikkeling en de overgang van pre-industriële naar industriële samenleving zijn onderwerpen in het bijzonder.

In mijn hoofdstudie heb ik getracht economisch sociale onderwerpen als uitgangspunt te nemen. Ik denk dat dit goed gelukt is. Vakken als consumptie- en consumentengeschiedenis leerden mij te denken vanuit het standpunt van de consument, wat houdt hem bezig en hoe is hij vertegenwoordigd? Bedrijven moeten hier rekening mee houden, zowel in de keuze voor een doelgroep als met de keuze voor bepaalde kwaliteitsstandaarden en veiligheidsvoorschriften. Ook een vak als migratiegeschiedenis voegt veel toe aan de praktische kennis van hoe een organisatie te runnen. Een dergelijk vak dwingt je namelijk je in te leven in een groep mensen die in bijna alles anders zijn dan jij dat bent. Toch moet je proberen te begrijpen waarom zij dingen doen, wat hun wensen zijn en hoe daaruit hun gedrag te verklaren is. Daarnaast heb ik een interdisciplinaire bijvakkenpakket Management gevolgd.

Al met al geloof ik dat de combinatie van geschiedenis en management een winnende is. Door de inzichten uit geschiedenis kijk je wellicht op een andere manier naar organisatievraagstukken, wat een frisse wind door een bedrijf kan doen waaien. Ik ben mij er echter van bewust dat mijn kennis van het management nog beperkt is. Daarom wil ik de mogelijkheden van het nieuwe BA-MA systeem ten volste benutten door mijn Bachelor geschiedenis aan te vullen met een Master in Business Administration, zodat ik de twee specialisaties nog beter op elkaar kan laten aansluiten.

Ik verzoek u daarom mij toe te laten tot uw Master.

Met vriendelijke groet,C.M. den Uijl

En ze zijn er nog ingetrapt ook ;)

Dus Timo..sorry... hoewel ik altijd geïnteresseerd zal blijven in de geschiedenis ben ik niet langer een historica, maar een student Business Administration!!

Heeft iemand nog een stageplek van april tot en met mei?

Groetjes Krista


Uitreiking bachelor diploma geschiedenis 05-09-06

Ik geef de pen door aan Linda!